top of page
  • Writer's pictureLambros Syrmos

Οlympiacos BC 2022-2023 - Ανάλυση Ροστερ


Μετά την απόκτηση του Ταρικ Μπλακ, το ροστερ του Ολυμπιακού έχει ολοκληρωθεί κατά 99% .Το μόνο που απομένει είναι κάποιες προσθήκες με νεαρούς Έλληνες παίκτες με φόντο φυσικά και το μέλλον της ομάδας.


Αρχικά, να ξεκινήσουμε με το τελευταίο νέο. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την Κυριακή την απόκτηση του Ταρικ Μπλακ. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ναυάγησε η υπόθεση του Κώστα Αντετοκουμπο. Σύμφωνα με δικιες μας πληροφορίες εκτός από την διαφορά στο οικονομικό και στο ρόλο του παίκτη,ο Γιώργος Μπαρτζωκας είχε ενστάσεις όσον αφορά τις υπερβολικές απαιτήσεις του Έλληνα σέντερ.


Παρ όλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι απέδειξαν για άλλη μια φορά πως έχουν εναλλακτικές λύσεις, με αποτέλεσμα να κινηθούν κάτω από άκρα μυστικότητα και να κλείσουν τον Μπλακ, έναν παίκτη με εμπειρία από Ευρωλιγκα (έχει αγωνιστεί και σε Μακαμπι και σε Ζενίτ), με έφεση στο πικεν ρολ και στο σκοραρισμα.


Πάμε να δούμε πως έχει διαμορφωθεί το ροστερ για την φετινή χρονιά :



PG: Κώστας Σλουκας, Τομας Γουοκαπ ,Μιχάλης Λουτζης


SG: Αιζαια Κανααν, Γιαννούλης Λαρετζακης


SF: Κωστας Παπανικολάου, Σάκιλ Μακισικ


PF: Σάσα Βεζενκοφ, Αλεξ Πίτερς


C: Μουσταφα Φαλ, Τζοελ Μπολομποι, Ταρικ Μπλακ



Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να κλείσει 2 μεγάλα ταλέντα, τον Γιώργο Τανουλη(Προμηθεα) και τον Νικο Νετζηπογλου (Άρης) .Κατα την γνώμη μου, ιδανική λύση θα ήταν και ο Νίκος Ρογκαβοπουλος, Ο οποίος αγωνιζεται στην θέση 3 και έχει πολύ καλό σουτ έξω από τα 6,75μ.


Τέλος, προσωπικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ροστερ όλων των χρόνων και ειδικά των τελευταίων 15 χρονών. Το ροστερ αποτελείται από παικτες με πολλά λεπτά στην Ευρωλιγκα, με αδιαμφησβητητη ποιότητα, ενώ η περσινή επιτυχημένη χρονιά θα πρέπει να είναι οδηγος και για την φετινή σεζόν.


Φυσικά είναι πρόκληση και για τον Γιώργο Μπαρτζωκα, Ο οποίος πρέπει να ακολουθήσει το περσινό μοντέλο και να καταφέρει να προσαρμόσει τους νέους παίκτες εντός και εκτός.

0 comments

Comments


bottom of page