top of page
  • Writer's pictureLambros Syrmos

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ;


Μπορεί οι ερυθρόλευκες να ηττήθηκαν στην Σερβία από την ZOK UB με 3-2 σετ, όμως η ρεβάνς στο Ρέντη είναι πολλά υποσχόμενη. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Ολυμπιακός την επόμενη Πέμπτη, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του, στους ομίλους του CEV Champions League Γυναικών. Οι ερυθρόλευκές κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού θα έχουν την δυνατότητα να παλέψουν για την πρόκριση εντός έδρας μπροστά στο θερμό κοινό του Ολυμπιακού στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”.

Το ματς στην Σερβία κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Ολυμπιακό να θέλει πλέον τουλάχιστον 2 αποτελέσματα για να προκριθεί (3-0 ή 3-1 σετ) στην επόμενη φάση. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πολλές όχι μόνο εξαιτίας του παράγοντα της έδρας, αλλά κυρίως εξαιτίας τις ποιότητας που υπάρχει στο ρόστερ των ερυθρολεύκων φέτος. Ένα ρόστερ το οποίο υπέστη σημαντικές αλλαγές και δοκιμάστηκε σκληρά στην εποχή της καραντίνας στην Ελλάδα, όπως και συνολικά το Ελληνικό Βόλεϊ.



Πολύ βιάστηκαν να μιλήσουν πέρυσι για “λευκή πετσέτα” και διάλυση της ομάδας αφού ο ολυμπιακός αναγκάστηκε να αφήσει μερικές από τις καλύτερες του παίκτριες να φύγουν στο εξωτερικό (Χιπε) ενώ έφυγε επίσης και ο προπονητής της ομάδας που με αυτόν είχε πανηγυρίσει τεράστιες επιτυχίες και κατακτήσεις τροπαίων. Μια τραγική κατάσταση για την οποία είχαν αποκλειστικοί ευθύνη οι αρμόδιοι διοργανωτές αναστέλλοντας χωρίς καμία λογική το πρωτάθλημα λόγω του Covid και οδήγησαν με αυτόν τον τρόπο πολλές ομάδες προς την καταστροφή. Μια απόφαση η οποία συνέβει με όλα τα ομαδικά αθλήματα και πλήγωσε ανεπανόρθωτα πολλά από τα σωματία αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Η λογική όμως στην Ελλάδα έχει σταματήσει να υπάρχει εδώ και πολύ καιρό συνεπώς οι παράλογες αποφάσεις είναι μέρος της ζωής μας.


Γυρνώντας πίσω στην ομάδα βόλεϊ ο Ολυμπιακός παρότι έμεινε άτιτλος πέρυσι, κατάφερε, όχι μόνο να αναστηλώσει το ρόστερ φέρνοντας πίσω της Παίκτριες, που είχε χάσει (Χιπε,Γιώτα και Χριστοδούλου), αλλά να κάνει και μεταγραφές οι οποίες προκάλεσαν αίσθηση και ήταν εκτός των ελληνικών δεδομένων.


WILMA SALAS

Λίγοι πίστευαν πως μια τέτοιου μεγέθους παίκτρια μπορούσε να έρθει στο λιμάνι όμως ο Ολυμπιακός ήταν και είναι αποφασισμένος να κάνει το επόμενο βήμα. Η Κουβανί διαγώνιος ύψους 1,88εκ ανεβάζει το επίπεδο τις ομάδας αρκετά σκαλοπάτια πιο πάνω, κάτι το οποίο φάνηκε και από το τελευταίο παιχνίδι στην Σερβία όπου είχε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με 25 πόντους. Αγωνιζόμενη εδώ και πολλά χρόνια σε ένα από τα 3 κορυφαία πρωταθλήματα γυναικίου βόλει στον πλανήτη και πιο συγκεκριμένα στο πολωνικό, η Σάλας έκανε κυριολεκτικά πάταγο. Την σεζόν 2019-2020 αναδείχτηκε ως 7η καλύτερη σκόρερ ενώ κατέκτησε επίσης και τον τίτλο του MVP 7 φορές προσθέτοντας σε όλα αυτά και θέαμα. Με την ομάδα της την Τσεμικ Πολις έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του CEV Cup που είναι σαν ένα άλλο Europa League, δείχνοντας πως μπορεί να κάνει την διαφορά και στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Μαζι με την έτερη διαγώνιο και θρύλο της ομάδας Σασκια Χιπε, Θα είναι η δύναμη πυρός του φετινού Ολυμπιακού και μέχρι στιγμής οι δυο τους φαίνονται ασταμάτητες.


MARIANA COSTA

Άλλη μια βόμβα έριξε ο Ολυμπιακός φέρνοντας στον λιμάνι την διεθνή Βραζιλιάνα ακραία Mariana Adrande Paraiba. Στα 36 της πλέον μετά από μεγάλη καριέρα έρχεται, να προσθέσει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ αλλά και εμπειρία. Χαρακτηριστικά της η φοβερή υποδοχή που έχει, η άμυνα στο μπλοκ αλλά και τα δυνατά καρφώματα που μπορεί να κάνει. Λιγότερο σκόρερ από την Σαλας και την Χίπε, όμως απαραίτητη στην υποδοχή και στο σερβίς συμπληρώνει αρμονικά το ρόστερ και προσδίδει χαρακτηριστικά στην ομάδα που δύσκολα τα βρίσκεις στην Ευρώπη.


ΣΤΕΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Το μεγάλο όπλο όμως του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλο από την πάσα. Η Στέλλα Χριστοδούλου είναι το μυαλό της ομάδας βγάζοντας εξαιρετικές πάσες προς τους διαγώνιους. Είναι η αρχηγός όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και της εθνικής Ελλάδος πράγμα που την κάνει ίσως την καλύτερη Ελληνίδα παίκτρια. Η σταθερότητα σε άμυνα και επίθεση σε συνδυασμό με την ποιότητα στην πάσα, είναι τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο τα τελευταία πολλά χρόνια. Ο συνδυασμός της Στέλλας με την Σαλας και την Χίπε θα είναι θανατηφόρος για οποιαδήποτε αντίπαλο και αν η ομάδα είναι σταθερή αμυντικά τότε θα είναι πραγματικά ασταμάτητη.


Έτσι το ερώτημα με όλη αυτήν την ποιότητα που διαθέτει το ροστερ είναι το πόσο μακριά θα φτάσουν οι ερυθρόλευκες. Οι προσδοκίες είναι σίγουρα πολύ υψηλές, τόσο των παικτριών και τις διοίκησης, όσο και του κόσμου και η πόρτα για να γραφτεί ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ερασιτέχνη ολυμπιακού είναι ανοιχτή αρχής γενομένης από την επόμενη Πέμπτη.


ΡΟΣΤΕΡ


Προπονητής: Ζιλ Κουτινιο


Κεντρικοί: Κατερίνα Γιώτα, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Αγγελίνα Συριστατίδη, Ιλιόνη Κελεσίση.


Διαγώνιοι: Σάσκια Χίπε, Φερονίκη Ζιώγα.


Ακραίοι: Έλενα Μιλεντιγεβιτς, Βιλμα Σαλας, Μαρι Παραιμπα, Μαρία Γενιτσαρίση.


Πασαδόροι: Στέλα Χχριστοδούλου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου.


Λιμπερο: Ξένια Κουκουράτου,Αθανασία Τοτσίδου.

0 comments

Kommentare


bottom of page